Vaste projecten Vloedschuurgemeente

VASTE STEUN AAN 5 WERELDPROJECTEN

 De Vloedschuurgemeente ondersteunt 5 projecten in het buitenland waar mensen uit Heteren bij betrokken zijn.

  1. Helpen in Roemenië / Stichting Barátok Románia

De Stichting Barátok Románia verleent sinds 1992 structurele hulp aan de inwoners van de gemeente Hodod in Roemenië (4 dorpen). De hulp gaat naar landbouw en infrastructuur, onderwijs en sociale welzijns- en gezondheidszorg. Stimulering van toerisme staat ook op de agenda.

Wilt u meer weten over deze stichting. Kijk dan op de website van Stichting Barátok Románia: http://www.baratokromania.nl .

Contactpersoon uit onze gemeente: Hans Heijnis, Joke en Jan te Kloeze-Koobs, Folkert de Vries en Roelof Wolters.

E-mail: jantekloeze@gmail.com

 

2. Misión Adulam

Misión Adulam is een stichting in Bolivia, in de stad La Paz, opgezet door Fineke Janssen, De stichting biedt hulp aan verslaafde kinderen, tieners en jongeren. Er zijn drie tehuizen waar de jongeren een plek krijgen om een nieuwe start te maken.

Lees meer op de website http://www.mision-adulam.nl/

E-mail: Fineke Janssen

 

  1. Passe Catabois, Hulp Haïti

Anne-Marie is arts. Ze komt oorspronkelijk uit Heteren. Samen met Rob werkt ze in het armste deel van Haïti. De armoede is schrijnend, er is honger en droogte. Zij bouwen samen met lokale vrijwilligers aan een nieuw ziekenhuis. De vrijwilligers krijgen in ruil voor hun werk te eten voor henzelf en voor hun gezin.

Contactadres Nederland:

Steenoord 4, 6666 LG Heteren. Tel.: 026-4722034

Website: Stichting hulp Haïti

E-mail adres in Haïti: Anne-Marie en Rob

 

  1. Goed Nieuws voor Moslims

De stichting Goed Nieuws voor Moslims is in 2003 door Aziz en Ingrid Zaghzagh-Buijze opgericht. De stichting werkt voornamelijk onder Marokkaanse migranten. Door onderwijs, concrete hulp en evangelisatie bieden zij hulp aan deze mensen.

Contactpersoon Nederland: Hannie Buijze

E-mail: hannie.buijze@gmail.com

 

 5. Egoli Africa

Egoli Africa is een stichting die al 8 jaar in Oost-Oeganda werkt. De stichting houdt zich bezig met het opzetten van projecten die gericht zijn op het versterken van de maatschappelijke autonomie en economische zelfstandigheid van jonge mensen en de gemeenschap waar ze deel van uit maken. Ook biedt de stichting zorg aan kinderen en de armste mensen via onderwijs, landbouw en gezondheidszorg. Contactpersoon: Esther Haaisma.

Website: Egoli Africa

Protestantse gemeente, Kerklaan 4a, 6666 HP, Heteren